Recept på Lavendelsocker
5 dl strösocker
ca. 20 färska lavendelblommor
Klipp av lavendelstänglar strax under blomman på växten. Lägg blommorna på ett papper ungefär ett dygn så att alla småkryp försvinner. Sen är det bara att varva blommorna och sockret i en vacker glasburk. Låt stå i ca. 3 veckor tills lavendeln har gett ordentligt med smak. GLÖM INTE att skaka burken någon gång varje dag så sockret inte klumpar sig. Sen kan du använda sockret till att smaksätta olika desserter. Choklad och lavendel passar alldeles utmärkt ihop.
Tack Dourina för tipset. Kommer med lavendeldrömmar åt dej sen när det är dags för bakning...
Finns mycket man kan använda lavendel till. Varför inte ta chansen när man har lavendel i trädgården.
Annars är lavendel bra att hänga i garderoben i en doftpåse. Håller tydligen borta malen också.
Ha de gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar