måndag 22 augusti 2011

Mjukstart inför skolan...

Ja, då var skolan och dagis igång. Nu är hösten här, vare sig man vill eller inte.
Känns lite konstigt, som att sommaren bara smög sig förbi. Man njuter inte av den när den väl är här och sen när det är över då undrar man vart sommaren tog vägen.

Idag hade vi grillfest på skolan och föräldrainformation.
Imorgon börjar allvaret.
Nova börjar 6-års och hon bara längtar. Har väntat i två år på att få börja åka taxi också, sen grannflickan började åka. Alva går ännu dagis, men hon längtar också så innerligt till dagis.
Novas fröken frågade idag om någon i klassen ville ha läxor och hon var den enda som sa ja:), det har hon också längtat efter...(hon vet inte vad som komma skall). Men det är bra att ha den inställningen, hoppas bara den håller i sig.


Här är mina underbara döttrar, Alva 4 år & Nova snart 6 år

Ja, snart drar man själv igång med sin versamhet. Känns spännande, men nervöst också.
Hoppas bara man kommer fort in i de, så man slipper vara orolig för att något ska gå fel. Men tron är det man ska hålla sig vid. Och viljan är viktig.

Nä, nu ska jag mysa framför tvn med en varm kopp te och varma mackor innan man ska gå och lägga sig. Uppstigning tidigt imorgon.

Ha de gott!Lavendelsocker

Blev tipsad av min granne, Dourina, att jag skulle göra lavendelsocker av alla mina lavendelblommor. Så jag tog tag i saken och plockade in en bunt med lavendelblommor och har nu gjort lavendelsocker.

Recept på Lavendelsocker

5 dl strösocker
ca. 20 färska lavendelblommor

Klipp av lavendelstänglar strax under blomman på växten. Lägg blommorna på ett papper ungefär ett dygn så att alla småkryp försvinner. Sen är det bara att varva blommorna och sockret i en vacker glasburk. Låt stå i ca. 3 veckor tills lavendeln har gett ordentligt med smak. GLÖM INTE att skaka burken någon gång varje dag så sockret inte klumpar sig. Sen kan du använda sockret till att smaksätta olika desserter. Choklad och lavendel passar alldeles utmärkt ihop.

Tack Dourina för tipset. Kommer med lavendeldrömmar åt dej sen när det är dags för bakning...

Finns mycket man kan använda lavendel till. Varför inte ta chansen när man har lavendel i trädgården.
Annars är lavendel bra att hänga i garderoben i en doftpåse. Håller tydligen borta malen också.

Ha de gott!